htc helsinki

HTC Helsinki on merellisessä Ruoholahdessa sijaitseva Business Park, joka tarjoaa tasokkaat toimistotilat hyvien palveluiden ja kulkuyhteyksien äärellä lähellä Helsingin ydinkeskustaa.

HTC Helsinki koostuu viidestä erillisestä rakennuksesta, jotka on nimetty löytöretkeilijöiden veneiden mukaan: Kolumbuksen Nina, Pinta ja Santa Maria sekä Nordenskiöldin Vega ja Heyerdahlin Kon-Tiki. HTC Helsingin rakennukset ovat valmistuneet vuosina 2001–2002.

HTC Vega

Vuonna 1872 pyyntialukseksi rakennettu Vega oli Adolf Erik Nordenskiöldin alus purjehtiessaan ensimmäisenä maailmassa koillisväylän ympäri. 6500 kilometrin mittainen tutkimusmatka kesti lähes kaksi vuotta aluksen juututtua jäihin Koillis-Siperian edustalla. Alus myytiin matkan jälkeen takaisin pyyntiyhtiölle. Vegan on ilmoitettu uponneen vuonna 1903 Grönlannin luoteisrannikolle.

HTC Vega on Kevan omistama kiinteistö. HTC Vega oli valmistuessaan ensimmäinen HTC Helsingin rakennuksista.

HTC Santa Maria

HTC Santa Maria on nimetty Kristoffer Kolumbuksen samannimisen purjealuksen mukaan. Alus oli Kolumbuksen ensimmäisen tutkimusretken lippulaiva. Kovan onnen alus haaksirikkoutui Haitissa vuonna 1492. Haitin kansallismuseossa on nähtävissä ankkuri, jonka väitetään kuuluneen Santa Maria -alukseen.

HTC Santa Mariassa on keskitetty aulapalvelupiste sekä Antellin ravintola Explorer ja kahvio.

HTC Santa Maria on Kevan omistama kiinteistö.

HTC Pinta

Pinta oli Kolumbuksen nopein laiva ensimmäisellä tutkimusretkellä Atlantin yli, minkä vuoksi Pintan miehistö oli ensimmäinen, joka näki ”uuden maan”.

HTC Pintasta löytyy neuvottelukeskus, josta voi vuokrata kokoustiloja kuuden henkilön kokoustilasta aina 235-paikkaiseen auditorioon. Kokoustilojen lisäksi Pintassa on aulatila, jossa voi järjestää kahvitusta tilaisuuksien lomassa.

HTC Pintan omistaa Antilooppi.

HTC Nina

Nina oli Kolumbuksen ensimmäisen tutkimusmatkan pienin laiva. Vaikka laiva oli pienin, uskotaan sen olleen Kolumbuksen suosikkilaiva.

HTC Ninasta löytyy toinen Antellin henkilöstöravintoloista. Ravintola Acqua tarjoilee herkulliset lounaat upealla merinäköalalla maustettuna.

HTC Ninan ylimmässä kerroksessa on sauna- ja kokoustila Pohjankiisla.

HTC Nina on puoliksi Jenny ja Antti Wihurin rahaston sekä Suomen kulttuurirahaston omistama kiinteistö.

HTC Kon-Tiki

Kon-Tiki oli Thor Heyerdahlin alus purjehtiessaan Tyynenmeren yli vuonna 1947. Alus nimettiin inkojen aurinkojumala Con Ticin mukaan. Heyerdahl halusi matkallaan osoittaa, että Etelä-Amerikasta lähtöisin olevat ihmiset olisivat voineet asuttaa Polynesian saaret jo ennen Kolumbuksen retkiä. Tämän vuoksi Kon-Tiki oli rakennettu käyttäen ainoastaan esikolumbiaanisen aikakauden materiaaleja, eikä aluksessa ollut muita nykyaikaisen teknologian välineitä kuin radio ja rannekello. Alkuperäistä Kon-Tikiä voi käydä ihailemassa Kon-Tiki museossa Oslossa.

HTC Kon-Tiki sijaitsee hieman erillään muista HTC Helsingin rakennuksista ja se poikkeaa arkkitehtuuriltaan muista HTC Helsingin rakennuksista.

HTC Kon-Tikin kiinteistö on Erikoissijoitusrahasto Fennica Toimitilat I omistuksessa.