NAPA:lla on tarpeen mukaan joustavat tilat HTC Helsingissä

kesä 15, 2023

Yli kymmenen vuotta Ruoholahdessa viihtynyt merenkulun ohjelmisto- ja tietopalveluyritys NAPA arvostaa joustavia tilojaan ja palvelujen luotettavuutta HTC Helsingissä.

NAPA on maailman johtava merenkulun ohjelmisto- ja tietopalvelutarjoaja laivasuunnittelussa ja operoinnissa. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Suomessa HTC Helsingissä, jossa työskentelee noin sata NAPA:n työntekijää. Wärtsilän telakalta 1970-luvulla aloittanut yritys työllistää nykyisin noin 200 henkeä kymmenessä eri maassa. Suomen lisäksi toimintaa on Japanissa, Koreassa, Kiinassa, Singaporessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kreikassa, Romaniassa ja Intiassa.

Hyvät liikenneyhteydet, töihin pääsee myös veneellä

NAPA on viihtynyt HTC Helsingin tiloissa jo ylikymmenen vuotta. Ruoholahteen yritys päätyi isomman tilatarpeen vuoksi edellisestä Munkkisaaressa sijainneesta toimipaikasta. HTC Helsingissä NAPA:n toimitilat ovat joustaneet vuosien saatossa tarpeen mukaan. 

– Aiemmin meillä oli käytössämme Pinta-rakennuksen 5. ja 6.kerros sekä 7. kerroksen sauna- ja kokoustilat. Näitä tiloja on muunneltu vuosien varrella tarpeidemme mukaisiksi. Lisääntyneen etätyön vuoksi tilatarpeemme muuttui ja luovuimme viidennen kerroksen tiloista. Samalla päivitimme kuudennen kerroksen tilat vastaamaan uusia tarpeitamme ja tätä päivää. Käytössämme on edelleen myös 7. kerroksen saunaosasto sekä kokoustilat, kertoo NAPA:n Coordinator, People, Outi Ketonen.

NAPA:n Outi Ketonen esittelee yrityksen uusittuja toimitiloja HTC Helsingissä.

Yrityksen toiminnan mukaan joustavien tilojen lisäksi NAPA:ssa arvostetaan HTC Helsingin hyvää ja keskeistä sijaintia. 

– Hyvät liikenneyhteydet ovat varmasti kaikille yrityksille tärkeät. Ruoholahteen pääsee kätevästi metrolla, bussilla, raitiovaunulla ja Länsiväyläkin on ihan vieressä. 

Merellisestä sijainnistakaan ei ole Ketosen mukaan NAPA:lle haittaa. 

Kun toimimme laivojen parissa, meren läheisyys on meille ominaista. Ja toisaalta, meillä osa henkilöstöstä saattaa tulla myös veneellä töihin, Ketonen osoittaa Pintan ikkunoista näkyviä venepaikkoja. 

Toimisto uudistui täysremontissa

Muutama vuosi sitten NAPA kaipasi toimitiloilleen isompaa muutosta, tiloista haluttiin enemmän henkilöstön mielen mukaiset. Samalla pohdittiin, missä toimiston olisi hyvä sijaita ja 

myös muut sijaintimahdollisuudet kartoitettiin. 

– Kysyimme henkilöstöltämme, mitä he haluavat. Kartoituksemme myötä HTC Helsingin kaikki hyvät puolet tulivat hyvin esiin ja totesimme, että haluamme olla edelleen täällä Ruoholahdessa, Ketonen kertoo hymyillen. 

Päätös tarkoitti myös, että edessä oli toimistotilojen täysremontti, jossa koko Pinta-rakennuksen kuudes kerros uudistettiin NAPA:n toiveiden mukaisesti. 

– Osallistimme henkilöstön tilojen suunnitteluun, ja nyt esimerkiksi WC-tilojen ovissa on henkilöstön itse ottamia kuvia. Myös kokoustilat ovat henkilöstön nimeämiä, Ketonen paljastaa Icebreaker-kokoustilan ovella.  

Remontin myötä toimistoon tehtiin hybridityöskentelyä tukevia muutoksia kuten vaihtuvia työpisteitä. Perinteinen ja hivenen maskuliininenkin toimisto muuntui valoisaksi kohtaamispaikaksi, jossa koko henkilöstö pääsee nauttimaan toimiston parhaista näkymistä. Pelihuone, rentoutumishuone ja avoin jumppatila lisäävät myös viihtyvyyttä. 

Ketonen kehuu kiinteistönomistajan intoa ja joustavuutta remontissa. 

– Omistaja oli mahtavasti mukana uudistuksessa, ja remontin aikana työskentely sujui hyvin täällä korvaavissa tiloissa. Koemme, että saamme HTC Helsingissä sellaista tukea liiketoiminnalle, jota toimitilojen osalta tarvitsemme. 

Business Parkin palvelut tukevat toimintaa

Business Parkissa yritysten käytettävissä on kattavasti erilaisia lisäpalveluita. NAPA:n käytössä on muun muassa aulapalvelu ja kaksi HTC Helsingin lounasravintolaa. 

– Talon huollolle annan täyden kympin! He ovat aina nopeasti yhteydessä ja reagoivat, olipa meillä mitä tahansa asiaa. Myös aulapalvelu tukee erinomaisesti ja mutkattomasti yrityksemme toimintaa, Ketonen toteaa ja jatkaa:

– Arvostan myös hyvää yhteistyötä Business Parkin kanssa ja esimerkiksi sitä, että asiat hoituvat kokonaan englanniksi. Meidän yrityksemme viestintäkieli on englanti ja on tärkeää, että asia on huomioitu myös toimitiloissamme. 

Toimitilojen kolme tärkeintä: 

  • Muokattavat tilat: yritys voi kasvaa tai pienentää tiloja tarpeen mukaan.
  • Lisäpalvelut, kokoustilat ja tarjoilut ovat helposti käytettävissä
  • Luotettavuus: yritys voi olla tiloissa niin kauan kuin haluaa ja palvelu pelaa.  

HTC Helsingin poistumisharjoitukset

HTC Helsingin poistumisharjoitukset pidettiin kirpakassa syysauringossa 19.10.2023. Säännöllisten harjoitusten lomassa järjestetään kiinteistöillä...